spot_img
ForsideNyhederneMange fordele ved valutahandel

Mange fordele ved valutahandel

Hovedparten af danske private investorer handler udelukkende med aktier. Ligeledes er mængden af aktive handler meget begrænsede, da de fleste tager lange positioner i deres aktieinvesteringer.

For dig, der ønsker at handle med aktivt, er valutahandel værd at overveje. Valutamarkedet er verdens største finansielle marked, hvorfor det har en stor volatilitet. Det indbyder naturligvis til, at der handles mere aktivt.

Hvorvidt du investerer dine penge bedst ved at sammensætte en portefølje af langsigtede aktieinvesteringer, eller ved at foretage flere daglige valutahandler, afhænger af flere ting. Det afhænger dog hovedsageligt af dit temperament og dit skema.

Fordelene ved valutahandel er mange

Der er adskillelige fordele forbundet med at handle med valuta. Derfor er der selvfølgelig også flere årsager til, at det er populært på verdensplan.

En række af de mest fremtrædende fordele er blevet beskrevet herunder.

1. Åben døgnet rundt

I modsætning til aktiemarkederne, der har en begrænset åbningstid, er valutamarkedet åbent døgnet rundt alle hverdage.

Handlen tager sin begyndelse i øst mandag morgen, hvorefter den med solen bevæger sig mod vest, indtil markederne lukker i Nordamerika. Det er ensbetydende med, at diverse valutakryds kan handles døgnet rundt – og derfor kan du handle, når det passer dig bedst.

De fleste europæiske aktiemarkeder lukker kl. 17 dansk tid. Her er de færreste retur efter en endt arbejdsdag, hvorfor det kan være vanskeligt at nå at foretage sine handler.

Men med forex trading hos Saxo, som står bag SaxoTraderGO, der er en af markedets mest populære platforme til valutahandel, skal du ikke bekymre dig om dette. I stedet kan du blot handle, når det passer dig – også selvom det er kl. 03.00 om natten.

2. Mulighed for gearing

Valutahandel giver investorerne mulighed for at nå langt med en beskeden mængde kapital. Dette skyldes, at de fleste valutamægler tilbyder margin. I mange tilfælde kan en margin på 50:1 opnås, hvorfor dine positioner kan geares på bemærkelsesværdig vis.

Med en gearing på 50:1 er det fx muligt at åbne en position på op til 50.000 kroner, selvom du kun har et indestående på 1.000 kr. på din handelskonto.

Det forstørrer effekten af de eventuelle valutaudsving, hvorfor profitmulighederne også er forøget. Det er dog ikke uden risiko, hvorfor risikostyring er en essentiel del af gearede investeringer – uanset hvilket aktiv, der er investeret i.

Faktum er nemlig, at du også gearer dine eventuelle tab. Derfor kan du risikere store tab, hvis ikke du er varsom og påpasselig.

latest articles