spot_img
ForsideNyhederneIntroduktion til Dogecoin

Introduktion til Dogecoin

Der er rigtigt mange ting at lære i forhold til de såkaldte kryptovalutaer. Du har sikkert hørt navnet ’Bitcoin’ en del gange efterhånden, lige så vel som begrebet kryptovaluta. De meget omtalte kryptovalutaer eller cryptocurrencies som de hedder på engelsk, har taget verden med storm. Kryptovaluta dækker over virtuelle valutaer, som man altså kan investere og handle med. Nogle af de mest populære af slagsen er som selvfølgelig Bitcoin, men der er også Ethereum og den omtalte ’Dogecoin’. Lige præcis sidstnævnte, kan du blive klogere på her i artiklen.

For at forstå omstændighederne omkring en enkelt kryptovaluta, Dogecoin, er det nødvendigt at forstå, hvordan den digitale valuta helt generelt hænger sammen. Det er en temmelig kompliceret proces, og det kan være vanskeligt at forstå, hvordan det kan hænge sammen. Det er et hovedbrud for de fleste at forstå, hvordan en udelukkende digital størrelse kan have værdi. Når man ikke kan opbevare dem i sin pung, hvad er det så de kan? Det kan du blive lidt klogere på her, før vi dykker ned i kryptovalutaen: Dogecoin.

Blockchains og decentralisering

Kryptovalutaen eksisterer i en teknologi, der kaldes blockchains. Det er en ret kompliceret teknologi, og det kræver særlige og store computere for at kunne producere kryptovalutaen. Blockchains er som ordet indikerer sammenkædede informationer og data. Hver blok indeholder en såkaldt kryptografisk forbindelse til den foregående blok, og på den måde er en lang række af blokke forbundene. Blockchain-teknologien tilbyder en stor sikkerhed. Det skyldes, at det er en decentraliseret database af informationer. De er ikke blot tilgængelige på et enkelt sted, men lagres overalt i netværket. Transaktionerne i databasen kan hverken redigeres eller slettes. Der er altså ingen central, der våger over eller kan justere i kryptovalutaerne. Vi er vant til, at valutaer og deres værdi kan kontrolleres af centralbanker rundt omkring i verden, men kryptovalutaen er altså hævet over centralisering, og spiller efter egne regler. Derfor er deres værdi også tilbøjelig til store udsving.

Hvem opfandt Dogecoin?

Dogecoin blev skabt tilbage i år 2013 af Jackson Palmer og Billy Marcus, som begge er software ingeniører. Det ikoniske navn på denne kryptomønt kom faktisk af en meme som havde popularitet dengang, deraf navnet ’Doge’. Kryptoen var i første omgang ment som en joke. Dét som blandt andet kendetegner denne virtuelle mønt, er hunden som pryder møntens overflade. Denne hund er af racen Shiba Inu, som har det her helt specielle udseende. Dogecoin var tænkt som en slags sjov markering overfor den ellers populære Bitcoin. Og på grund af en stærk opbakning var forskellige PR-stunts med til at tiltrække folks opmærksomhed og fonde. Og som med de fleste andre kryptoer tog det pludselig fart.

Dogecoin – sådan fungerer det

Denne virtuelle valuta kører på en blockchain, lige så vel som mange andre mønter. Dogecoin er egentlig bygget på det som der hedder ’Litecoin’ i forhold til dens sammensætning. Litecoins er tidligere kendt som sølvet til Bitcoin. Dogecoin kan udvindes, ligesom både Bitcoin og Litecoin ved hjælp af ’proof-of-work’ teknologien. Her er det minearbejdere, som ved hjælp af computere, altså skal løse ligninger og tage sig af transaktioner og registrere dem. Disse medarbejdere tjener derved flere Dogecoin, som de selv kan vælge at beholde eller sælge på markedet.

Hvor kan du købe Dogecoin henne?

Det kan være svært at finde en god guide til at erhverve sig kryptovalutaer, og man skal være påpasselig og opmærksom. Det er nemlig et marked, der kan være svært for nybegyndere at gennemskue. Det kan skabe uheldige situationer, hvor folk bliver narret. Det er naturligvis ikke optimalt. Og der er nogle ting man kan gøre for at undgå det. For det første kan man orientere sig i anbefalinger og anmeldelser fra andre brugere. Det er en ofte en god indikator på, at det er en troværdig side. Du kan læse mere om, hvordan man kan investere i eller købe dogecoin via köpadogecoin.se.

Hvad er forskellen på Bitcoin og Dogecoin?

Der er nogle bestemte forskelle på Bitcoins og Dogecoin. Først og fremmest er Dogecoin lettere at producere og at lave transaktioner med. Det er altså væsentlig lettere at bruge Dogecoin som betalingsmiddel. Der kan faktisk være en forskel på omkring 10 minutter på de to kryptoers transaktionsproces. En anden markant forskel på de to kryptoer er, at der er et loft på, hvor mange Bitcoins, der kan skabes. Derfor kræver det mere at få fat på Bitcoins, og det er med til at øge en Bitcoins værdi. Dogecoin har derimod intet loft, og man kan blive ved med at producere denne kryptovaluta.

latest articles