spot_img
ForsideNyhederneHvad er vikinglotto?

Hvad er vikinglotto?

Lottospil har eksisteret i flere hundrede år, men blev først velkendt herhjemme i slutningen af 80’erne. Lottospil er den dag i dag, stadig enormt populære både I Danmark og på globalt plan. Herhjemme er det særlig spillet ’Vikinglotto’, som danskerne er glade for. Men hvad er Vikinglotto? Hvordan lyder historien bag, og hvordan spiller man egentligt på dette lotteri? Det kan du blive meget klogere på her på siden.

Kend historien

Vikinglotto har ikke bare historie her i Danmark, men også i andre lande. Lotteriet blev lanceret tilbage i 1993, som altså markerer hele 30 år på bagen, den dag idag. Hele processen med at skabe lotteriet, startede dog allerede i 1992, hvor hele fire landes tipstjenester gik sammen om projektet. Læs mere her.

Både den finske tipstjeneste Veikkaus, svenske Tipstjänst Ab, Norsk Tipping, Dansk Tipstjeneste og islandske Islensk Getspá var med. Det resulterede i en kontrakt mellem landende, som omhandlede dette nye lottospil, der skulle foregå ugentligt.

I 1993 udkommer Vikinglotto således, hvor alle ovennævnte lande er med. Den 17. marts 1993, sker den allerførste trækning på lotteriet, og dengang kostede det blot 2kr at være med. Det var ganske stort med Vikinglotto, da den faktisk var det allerførste multinationale lotterispil i Europa.

Siden da kom der både Euromillions til, samt Euro Jackpot, men Vikinglotteriet kom først. Omsætningen på det første spil for Vikinglotto i 93’, var på 17 millioner kroner.

I 93’ kunne lottospillerne vælge seks tal, som skulle være mellem 1-48 + tre tal mere. Det var dengang om onsdagen, at udtrækningen på Vikinglotto fandt sted. Dette foregik i Norge, hos Norsk Tipping.

I 1997 skete der ændringer i lotteriet, som betød at spillerne skulle seks tal mellem 1-45 + to tal mere. Der skete desuden en stigning på prisen, som kom op på 3kr for at deltage. Større gevinster var også udfaldet dengang.

Ekspanderingen af Vikinglotto

I år 2000 vælger Estland at slutte sig til Vikinglotto (Eesti Loto), og hermed er der seks lande som er sammen om lotteriet. I 2002, kom den famøse ’Joker’ lotteri til. Spillet indføres om onsdagen i både Danmark, Norge, Island, Finland og Sverige. Deltagerne skulle vælge syv tal mellem 0-9. For at vinde skulle man matche de udtrukne tal, i den rækkefølge de er blevet udvalgt.

I 2004 kom bonustallet til i både Finland, Norge, Island og Danmark. Prisen for at spille med, stiger ligeledes til 4kr for en kupon med en enkelt række. 2004 var desuden også året, hvor en heldig dansker vinder jackpot på vikinglotto, og blev altså blev 21 millioner kroner rigere. I 2011 slår yderligere to lande sig til Vikinglotto. Det drejer sig både om Letland og Litauen.

I 2016, er der ikke mindre end 86 jackpot vindere i Vikinglotto og selvsamme år, vindes den største gevinst nogensinde i lotteriets historie. Vinderne kunne glæde sig over en præmie på 327 millioner kroner.

I 2017 bliver Slovenien også en del lotteriet og spillereglerne ændres igen. Spilleren skal vælge seks tal mellem 1-48 + et Vikingtal mellem 1-8. I 2020, er det således Belgien som vil være med i lotteriet.

Sådan spiller man Vikinglotto i 2023

Man spiller ved at vælge seks tal på lotterikuponen, som skal være mellem 1-48. Derudover skal du også vælge et Vikingtal, som skal være mellem 1-5. Da sidstnævnte tal, altså Vikingtallet, ikke trækkes sammen med de andre, kan du sagtens vælge det ét tal du også har brugt i de første seks.

For at vinde i Vikinglotto, skal de tal som du har valgt også matche dem, der bliver udtrukket. Jackpotten kan kun vindes, hvis du kan matche alle syv udtrukne vindertal. Hovedgevinsterne i Vikinglotto deles ligeledes mellem landende, som deltager.

Hvor kan du spille Vikinglotto henne?

Hvis du ønsker at spille Vikinglotto, er der flere valgmuligheder, alt efter hvad du foretrækker. Du kan både gøre det fysisk via en forhandler, eller du kan gøre det online. Vælger du en fysisk forhandler, skal du købe en spillekupon og derved udfylde den. Så vælger du de seks hovedtal, plus vikingtallet.

Du kan desuden tilføje Joker, mod ekstra betaling til din kupon. Ligeledes kan du tage stilling til, hvor mange trækninger du ønsker at være med i. Til sidst betaler du for dine valg og gemmer kuponen, så du kan finde den. Det er nemlig vigtigt, at du ikke mister kuponen, da det er dit bevis.

Vikinglotto online

Mange vælger at spille Vikinglotto online, blandt andet på grund af fleksibiliteten, men også dét med, at man ikke mister sin lottokupon. Du kan spille Vikinglotto via Danske Spils hjemmeside. Her kan du både forvente masser af sikkerhed, men også bekvemmelighed og brugervenlighed.

For at spille på Vikinglotto online, skal du blot oprette en profil via spilforhandleren, dernæst indbetaler du beløbet du vil bruge til din Vikinglotto kupon eller kuponer. Efterfølgende skal du vælge seks tal+ et vikingtal og dernæst tage stilling til om du vil være med i yderligere trækninger, derefter bekræfter du dine køb/valg.

På Danske Spil, er det også muligt at spille med et Plus abonnement, hvor man automatisk spiller med ugentligt. Det vælger mange, da de ikke selv skal bruge tid på at gøre noget eller huske at spille med, hvor det hele bare sker automatisk i stedet. Dette er desuden også en mulighed ved deres andre lottospil, hvis det er at foretrække. Du kan desuden også vælge system Vikinglotto og Lykke Vikinglotto, hvor dine egne favorittal, også er med.

Andre lottospil

I Danmark, er der flere lotterier og lignende spil, som hitter. Udover Vikinglotte, er der den dag i dag både Klasselotteriet, Lotto, Eurojackpot og Keno. Der er forskel på spillene, så hvis du er i tvivl om, hvilke der er mest relevante for dig, kan du eventuelt sammenligne dem.

Husk de gode råd

Når det kommer til spil der omhandler penge, er det vigtigt at du tænker dig rigtigt godt om. Det betyder derfor, at du bør være opmærksom på dine vaner i forhold til spil. Hold øje med økonomien og husk at tage pauser fra spillet. For flere gode råd, kan du med fordel tjekke myndighedernes hjemmesider.

Tidligere artikel
Næste artikel

latest articles