spot_img
ForsideNyhederneEnkel guide til at købe kryptovaluta

Enkel guide til at købe kryptovaluta

Kryptovaluta er digitale, krypterede valuta, der kan bruges som en glimrende investeringsmulighed med potentielt høje afkast. Bitcoin var den første store kryptovaluta, men i løbet af de seneste år, er der oprettet en lang række alternative kryptovaluta. Før du giver dig i kast med at køb af kryptovaluta, er der flere ting, du bør overveje. Vi guider dig igennem de mest gængse kryptovaluta, sikker opbevaring af disse, og hvad du ellers bør være opmærksom på.

Hvordan fungerer kryptovaluta?

Du har måske allerede stødt på bitcoin, eller andre typer af kryptovaluta, såsom Etherum eller Litecoin. Helt overordnet gør det sig gældende, at kryptovalutaer digitale, virtuelle valuta, der bruger krypteringer til at sikre deres transaktioner, og derved kan de ikke duplikeres. Kryptovalutaer er decentraliserede, hvilket betyder, at de ikke er underlagt statslig kontrol eller kontrol fra andre finansielle institutioner.

Bitcoin, den første og mest kendte kryptovaluta, og blev oprettet i 2009. Bitcoin er en peer-to-peer digital valuta, der gør det muligt at sende betalinger direkte fra en person til en anden, uden at skulle gå igennem en tredjepart, såsom en bank. Bitcoin-transaktioner verificeres ved hjælp af krypterede koder, og registreres i en offentlig blockchain.

Det er vigtigt at undersøge de forskellige kryptovaluta, før du går i gang med at investere, ligesom du ville researche enhver anden investeringsmulighed. Læs mere om kryptovaluta, før du beslutter dig for, hvilken kryptovaluta der fungerer bedst for dig.

Hvordan køber man kryptovaluta

Første skridt til køb af kryptovaluta er, at oprette en digital tegnebog. Dette er også kaldet din wallet. Dette er i princippet en digital bankkonto, som gemmer dine kryptovaluta sikkert. Der er en række forskellige wallets at vælge imellem, så det er vigtigt at undersøge, hvilken der er bedst for dig.

Når du har en wallet, kan du derefter købe kryptovaluta. Den nemmeste måde at gøre dette på er gennem en online børs. Disse børswebsteder gør det muligt for dig at købe og sælge kryptovaluta. Sørg for, at det er en børs med godt omdømme, og at den er registreret hos myndighederne.

Hvor kan du købe kryptovaluta?

Når du er klar til at investere, kan det måske være uoverskueligt at finde ud af, hvilken børs du bør købe fra. Her er tre af de største børser til køb af kryptovaluta:

eToro

Med et nemt og brugervenligt design, er den perfekt til begyndere. eToro er ikke udelukkende en kryoptobørs, hvilket gør den perfekt, hvis du vil tilføje andre typer af aktier til din portefølje. eToro tilbyder 40 af de mest gængse kryptovaluta. 

Coinbase

Som begynder, er Coinbase et godt sted at starte. Her sælges og handles med mere en 50 forskellige typer kryptovaluta. Det er dog en smule dyrt i forhold til andre alternativer, til gengæld gør Coinbase det enormt nemt at købe og sælge.

Binance

Med sin mere avancerede brugervenlighed, er dette en god platform for garvede investorer. Binance er hurtigt blevet en af de mest populære børser på verdensplan, og der handles med over 300 forskellige valutaer. Binance tilbyder lave handelsgebyrer, og gratis bankoverførsler, og har derfor fået stor popularitet.

Opbevaring af kryptovaluta

Kryptovaluta wallets er softwareprogrammer, der gemmer dine digitale kryptovaluta og giver dig mulighed for at få adgang til at bruge dem. Wallets findes i flere formater, og kan derfor bruges på din deskop, mobil eller som online-wallet. Trods at en wallet ikke er en nødvendighed, er der klart fordele i at oprette en. Først og fremmest giver en wallet dig mulighed for at opbevare dine kryptovaluta et sikkert sted, og er mindre i fare for at blive hacket. For det andet giver en wallet dig mulighed for at sende og modtage kryptovaluta med andre parter. Det er vigtigt at vælge en wallet, der opfylder dine behov og er kompatibel med de kryptovalutaer, du ønsker at bruge eller investere i.

Sikker opbevaring og brug af kryptovaluta

Der kan være en række bekymringer i forbindelse med investeringer i den digitale kryptovaluta. En af de mest udbredte bekymringer handler naturligvis, risikoen for at få sine kryptovaluta hacket eller stjålet. Kryptovaluta bliver opbevaret i din wallet, og kan være modtagelig for online tyveri og svindel.

Når du opretter en wallet, er det vigtigt du vælger en stærk adgangskode. Dette gør det sværere at knække din kode, så din wallet kan forblive sikker. Du bør derudover også sørge for at ændre din adgangskode regelmæssigt. Det er også vigtigt at lave sikkerhedskopier løbende, så du kopierer din wallet-fil ned på et USB eller en anden lagerenhed, for ekstra beskyttelse.

Valg af kryptovaluta

Undertiden er der kommet flere slags kryptovaluta på markedet, som sætter sig i direkte konkurrence med bitcoin. Hvis du er interesseret i investering, bør du undersøge de forskellige kryptovaluta nøje, før du beslutter dig. Det er altid en god idé, at oprette et bredt investerings portefølje. Derfor bør du ikke investere alle dine penge i én type af kryptovaluta. Her er nogle af de mest kendte kryptovaluta:

Bitcoin – den første og mest kendte kryptovaluta

Bitcoin blev oprettet i 2009, og er unik, fordi der kun er oprettet et begrænset antal. Bitcoin er decentraliseret, og vandt sin popularitet på, ikke at være kontrolleret af en bestemt regering.

Ethereum – et populært alternativ til Bitcoin

Ethereum er en decentraliseret platform, der har sin egen kryptovaluta kaldet Ether. Ethereum er nu blevet den andenstørste kryptovaluta, og var den mest handlede kryptovaluta i 2021. Derfor er den i direkte konkurrence med bitcoin.

Litecoin – et hurtigere alternativ til Bitcoin

Litecoin blev oprettet i 2011 med det formål at være et lettere og hurtigere alternativ til Bitcoin. Derfor er Litecoin’s største fordel, at den har hurtigere transaktionstider end Bitcoin. Litecoin er nu blevet en af de mest populære kryptovalutaer, og anses ofte for at være en god investeringsmulighed. I forhold til bitcoin, er der også langt flere Litecoins.

Andre typer af kryptovaluta

Udover ovennævnte kryptovaluta, er der blevet skabt en række nye kryptovalutaer igennem de seneste år. Her kryptovaluta som: IOTA, Ripple, NEO, Dogecoin, Binance Coin osv.

Kryptovaluta vil med tiden kun blive mere udbredt, så der kommer hele tiden nye spillere på banen, med en mulighed for at investere billigt i disse. Hver af disse kryptovaluta har sine egne unikke funktioner og fordele.

Fordele ved investering i kryptovaluta

Kryptovalutaer har en række fordele i forhold til traditionelle valutaer. Som tidligere nævnt, er kryptovalutaer decentraliserede, hvilket betyder, at de ikke er underlagt regeringens eller finansielle institutioners kontrol. Transaktioner af kryptovaluta er derfor sikret og anonymiseret. Derudover er de digitale, hvilket gør dem nemmere og hurtigere at bruge. Traditionelle valuta skal nemlig igennem en centralbank og omregnes til en bestemt kurs. Kryptovalutaer er sikre, takket være deres brug af kryptering. Dine transaktioner er derfor ikke til at spore, og derved anonymiseret, når du overfører penge fra din wallet til en anden. I takt med kryptovaluta bliver mere udbredte, bliver de også i højere grad mere tilgængeligt i butikker og på internettet.

Kryptovalutaer tilbyder en række fordele for investorer, der kan gøre det værd at springe ind i markedet, trods den høje risiko forbundet med investeringerne:

  • Høje potentielle afkast: Kryptovalutaer har potentiale til at generere ekstremt høje afkast for investorer. I 2017 steg prisen på Bitcoin med mere end 1000%. Trods tidligere afkast ikke er nogen garanti for fremtidige afkast, giver kryptovalutaer stadig mulighed for betydelige overskud.
  • Lave gebyrer: Transaktioner i kryptovaluta er typisk meget billigere end traditionelle transaktioner. Det skyldes, at der ikke er nogen banker eller andre finansielle institutioner involveret i processen. Dette kan spare investorer mange penge på gebyrer.
  • Brugervenlighed: Kryptovalutaer er nemme at bruge og kan overføres hurtigt og nemt mellem parterne. Det gør dem til en praktisk mulighed for investorer.
  • Global rækkevidde: Med decentraliserede kryptovalutaer er de ikke tilknyttet til et bestemt land, hvilket giver dem en global rækkevidde. Dette gør det muligt at købe og sælge, uanset hvor det er i verden.

Ulemper ved investering af kryptovaluta

Der er en stor volatilitet på diverse kryptovaluta. Dette er ikke unormalt, da markedet for kryptovaluta stadig er nyt, og det er vigtigt at være forberedt på prissvingninger. Hvis du investerer i en række forskellige kryptovalutaer, vil du være mindre tilbøjelig til at tabe penge, hvis en af dem skulle fejle. Derfor skal du ikke Investere ikke flere penge, end du har råd til at tabe.

Markedet er stadig ret nyt, og det er ikke til at spå om, hvordan fremtiden ser ud. Det kan potentielt være, at kryptovaluta vil overtage de originale valutaer i fremtiden. Med et øget fokus på kryptovaluta, er der flere regeringer der prøver at regulere kryptovaluta. Disse reguleringer er stadig under udvikling, og det står derfor ikke klart, hvordan de forskellige kryptovalutaer vil blive behandlet af regeringer og finansielle institutioner fremover. Dette kan føre til en vis usikkerhed og ustabilitet på investeringsmarkedet. Disse reguleringer kommer i kølvandet på den stigende kriminalitet, der er forbundet med kryptovaluta. Med anonyme transaktioner, kan man ikke spore kriminelle betalinger på samme måde. Det er dog også derfor, at man skal identificeres, når man opretter en wallet, så man kan udelukke hvidvask.

Hvis du har fået blod på tanden, så gælder det nu om at du får undersøgt markedet grundigt. Vi håber dette har givet et indblik i processen. Vælg en kryptobørs, opret en wallet, og find de kryptovaluta der passer bedst til dine investeringer. Det spæde marked gør det nemmere for dig at investere, og potentielt få rigtig store afkast.  

latest articles