spot_img
ForsideNyhederneBitcoins for nybegyndere

Bitcoins for nybegyndere

Der er efterhånden blevet talt meget om Bitcoins over hele verden, men hvor meget ved du egentligt om den berømte kryptovaluta? I denne artikel giver vi dig tips og tricks til at danne en ide af hele konceptet bag den digitale mønt.

Hvem har investeret i Bitcoin i Danmark?

I Danmark er Niklas Nikolajsen nok den mest berømte Bitcoin-investor. Der er folk, som går så langt som at kalde ham for Bitcoin Kongen. Har du endnu ikke hørt om kongen af Bitcoin Danmark, kan du med fordel se TV2-programmet Business Class. I afsnittet ”Kryptovalutaen Bitcoin er ustoppelig”, som blev sendt for første gang den 7. januar i år, rejser programmets folk til Schweiz for at komme helt tæt på Nikolajsen. Hvis du generelt er interesseret i finans og økonomi, kan du også tjekke nogle af de andre afsnit i ”Business Class”, som blandt andet går helt tæt på de danske banker og deres renter.

Den amerikanske investor Ray Dalios Bitcoin investering  

Der er naturligvis også mænd og kvinder i udlandet, som har investeret i Bitcoin. Den amerikanske investor Ray Dalio er en af dem, og han har tidligere udtalt at han har en lille mængde Bitcoins, men at han ikke ser sig selv som en stor investor i kryptovalutaen. Dalio argumenterer for at diversificere sin portefølje af økonomiske midler, og at Bitcoins er som digitalt guld. Derfor er det naturligvis en del af hans portefølje.

Hvis du er mere interesseret i at læse om hvad Dalio mener om Bitcoins, kan du læse hans bog ”What I think of Bitcoin.” Det er en lille bog på mindre end 30 sider, og den kan sikkert hjælpe dig med at lære mere om kryptovalutaen.

DR forklarer hvad Bitcoin er

Hos Danmarks Radio har de også sammensat en kort video på under ti minutter, hvor du kan høre om teknologien bag Bitcoin. Du kan høre om hvordan Bitcoin blev introduceret af Satoshi Nakamoto for verden i 2008.

Videoen på DR er en kort og kontant introduktion, hvor du blandt andet kan høre om hvad ”krypto” betyder. Når du er på Danmarks Radios side kan du indtaste ”Bitcoin” i søgefeltet og finde mange flere artikler og videoer, som kan hjælpe dig med at blive godt klædt på med information om den digitale kryptovaluta.

Sørg for at tjekke de rette kilder

Generelt bulmer nettet med information om Bitcoin. Her er det vigtigt at du tjekker den kilde, som du læser. Det anbefales at fokusere på information fra anerkendte medier, som vi fx har gjort her i denne artikel. De fleste danskere stoler på såvel TV2 som Danmarks Radio.

Derudover kan du med fordel dobbelttjekke information. Tag fx eksemplet med den amerikanske investor Ray Dalio. Vi sikrede os at Dalio har udtalt sig om sin Bitcoin-investering ved at verificere det med flere kilder. Det at Dalio har skrevet en bog om emnet er også med til at indikere at den er god nok, at han har valgt at investere i Bitcoins, som han kalder for digitalt guld

latest articles