spot_img
ForsideNyhederneAse hjælper selvstændige med at ansætte de helt rigtige medarbejdere

Ase hjælper selvstændige med at ansætte de helt rigtige medarbejdere

Hvad kan en fagforening egentlig hjælpe selvstændige med? Det har indehaver af Gavlhuset, Lene Bach Nørmølle, i den grad fået øjnene op for – faktisk i en sådan grad, at hun aldrig ansætter nogen uden at have Ase Selvstændig med på råd.

“Gavlhuset er kendt for, at man kender kunderne. Også selvom de kun kommer en til to gange om året. Man skal ikke bare være et nummer i Gavlhuset. Den tilgang til kunderne lægger vi stor vægt på, at medarbejderne også har. Det er Gavlhusets specielle kultur”.

Udsagnet kommer fra Lene Bach Nørmølle, som for seks år siden overtog sine forældres butik, Gavlhuset, og siden har fået den til at vokse kraftigt. På hylderne finder man kreative produkter lige fra perler og pap til stempler og stencil.

Et særligt miks af kompetencer

Mens udviklingen i Gavlhuset stryger af sted, er Lene meget bevidst om, hvilke medarbejdere, der skal ansættes, hvis familieforetagendet skal blive ved med både at være et særligt sted og en god forretning.

”Folk kommer her for produkterne, men også, fordi de får en god oplevelse. Derfor er det vigtigt, at medarbejderne forstår kombinationen af, at det skal være hyggeligt, men at det også er en forretning. Den mentalitet og forståelse skal de ansatte have, samtidig med, at de kan overskue vores 60.000 varenumre”, siger Lene.

Ase ser tingene udefra

I forbindelse med de seneste ansættelser, som ofte er komplicerede, og hvor det er vigtigt at træffe de rigtige valg, har Gavlhuset både brugt Ase til at gennemgå kontrakter og til at hjælpe med selve rekrutteringen.

”Når vi ansætter, er Ase gode til at hjælpe med at få de rigtige eller nødvendige kompetencer formuleret i stillingsopslaget. I ser det udefra. Når man bruger jer, får man det med, som man virkelig har behov for”, siger Lene, som ud over hjælpen til at skrive jobopslag også fremhæver mere praktiske ting. Fx hjælp til at administrere ansøgningerne og håndtere alle henvendelser på en ordentlig og venlig måde.

Hurtig hjælp og god stemning

For Lene har det været essentielt at kunne bruge Ase som en sparringspartner i forbindelse med flere jobsamtaler. På den måde har hendes medlemskab i fagforeningen medvirket til, at den sidste, afgørende del af en ansættelsesproces er blevet en succes.

”Der er rigtig meget positivitet i Ase. Hvis noget skal justeres, er I ikke trætte af, at man kontakter jer igen. Og så går det altså bare hurtigt og effektivt. Det er ikke sådan, at der går tre uger, før der sker noget”, siger Lene, inden hun afslutter med at sætte streg under hendes tilfredshed:

”Jeg ansætter aldrig nogen uden at have kontrakten til gennemsyn hos Ase. Og der synes jeg også, at Ase er gode til at komme tilbage og hjælpe med at rette til. Det synes jeg virkelig er trygt. Så jeg synes faktisk ikke kontingentet er dyrt. Tværtimod synes jeg, at man får rigtig meget for pengene.”

Som medlem af fagforeningen Ase Selvstændig får du adgang til et team af højt specialiseret jurister og advokater med på sidelinjen. De er klar med faglig og juridisk hjælp og rådgivning, på arbejds- og ansættelsesretlige problemstillinger.

latest articles