spot_img
ForsideNyhederne3 tips til indretning af arbejdskontoret

3 tips til indretning af arbejdskontoret

Annonce fra mc emballage a/s

Som virksomhedsejer er det vigtigt at skabe gode arbejdsforhold for både dig selv, men også for dine medarbejdere. De gode arbejdsforhold starter især på kontoret, og her får du 3 tips til at indrette kontoret bedst muligt, så det bliver et rum for effektivitet og arbejdsglæde.

Tip 1: Møbler og inventar

Et kontor skal gerne være et sted, hvor medarbejderne trives, og en stor del af trivslen kommer fra møblerne og inventaret. Et godt kontor skal centreres omkring skrivebordet og kontorstolen, så du kan med fordel starte her. Et hæve-sænkebord er et must i dag, så medarbejderen kan ændre på positionen, og det samme gælder for kontorstolen. Gå efter komfort og ergonomi, så der ikke kommer problemer med kroppen. Er du i tvivl, kan du konsultere en ergoterapeut.

Derudover bør et kontor have skuffer og skabe til opbevaring, hvor du eller medarbejderen kan stable papir, bøger, mapper med videre. Du bør også overveje, om kontoret skal være helt lukket eller have glasvægge. Glasvægge er meget populære og giver en følelse af at være ét med kollegerne. Det lukkede rum kan dog give bedre mulighed for fordybelse.

Tip 2: Arbejdsklima

Klimaet på kontoret er også meget vigtigt, og når vi taler indendørsklima, er her blandt andet tale om følgende:

  • Luft
  • Lys
  • Støj

Luften i kontoret et vigtig for medarbejderens komfort. Her skal være en god udluftning – gerne med aircondition – som kan reguleres efter årstiderne. Det er også en god ide med et eller flere vinduer, så medarbejderen kan få ”rigtig” luft ind. Derudover giver vinduer lys, som tillige er vigtigt for arbejdsklimaet.

Lys er nemlig en anden vigtig faktor, når det gælder arbejdsklimaet, for her skal være ordentligt lys, som gør, at medarbejderen ikke skal sidde og klemme øjnene sammen for at arbejde. Hav gerne en loftslampe samt i hvert fald en skrivebordslampe, som medarbejderen kan indstille efter behov.

Støj er endnu et parameter angående arbejdsklimaet, som du skal overveje. Nogle medarbejdere forstyrres meget af støj, mens andre trives bedst i en evig summen i et åbent kontorareal.

Tip 3: Computer og redskaber

Kontoret er ikke komplet uden redskaber, remedier og computeren. Selvom verden i dag er meget digital, bør kontoret været udstyret med papir, kuglepenne, blyanter, mapper, plasticlommer, papkasser og pakketape med mere – eller der skal være nem adgang til det.

Derudover er computeren vigtig, for udstyret skal være i orden. Vælg et computermærke og et styresystem, der har en høj brugervenlighed, og arbejd i programmer, som er let tilgængelige – med mindre du arbejder med for eksempel programmering eller lignende. Derudover skal computeren være udstyret med godt software som gode skriveprogrammer, mailprogrammer, mødeprogrammer, webcams og antivirus. Og glem ikke printeren.

latest articles