Vil Bitcoin nå nye højder?

0
1911

De danske medier har den seneste tid fået øjnene op for cryptocurrency. Specielt den kronede konge, Bitcoin, er løbet afsted med meget opmærksomhed.

Den 2. september klatrede Bitcoin op på sit højeste niveau nogensinde på ca. 5000 US dollars pr. Bitcoin. Efter denne nye milepæl oplevede Bitcoin et drastisk fald på få dage. Den 15. september lød kursen på Bitcoin på 3080 US dollars. Det er ikke blot Bitcoin som oplever disse drastiske fald. Hele markedet for kryptovalutaer har i samme periode oplevet lignende fald.

Den populære kryptovaluta Litecoin oplevede i samme periode at falde fra de 90 US dollars pr. Litecoin til omkring de 34.

Flere førende eksperter og investorer mener at markedet for digitale valutaer vil være præget af store udsving. Set i et teknologisk perspektiv er digitale valutaer stadig i sin spæde start.

Bitcoin er den første digitale valuta, som for alvor har slået igennem efter sin offentliggørelse i 2008 af den anonyme Satoshi Nakamoto. Siden Bitcoins introduktion har flere kryptovalutaer blevet introduceret på markedet – nogle mere seriøse end andre.

“De tekniske investorer ventede på at høste profit efter kursen på Bitcoin nåede 5000$” – Brad Chun

De mange forskellige kryptovalutaer har bidraget til at sætte fokus på markedet. Dette fokus har haft en afsmittende effekt på de forskellige digitale valutaer. Mængden af Bitcoin er forudbestemt til at være 21 millioner coins. Når der er 21 millioner Bitcoins i omløb vil der ikke kunne produceres flere Bitcoins. Kursen på Bitcoin er udelukkende styret af udbud og efterspørgsel eftersom der ikke er nogen stat eller centralbank, som kan producere flere enheder. Fortsætter efterspørgslen med at stige, vil kursen følge.

Wall Street, New York, NY, United States of America

Bitcoins er en decentraliseret valuta, hvilket vil sige, at ingen stat, virksomhed eller bank har mulighed for at lukke Bitcoin systemet ned. Systemet er drevet af de såkaldte miners, som stiller computerkraft til rådighed, så der kan verificeres transaktioner og produceres nye Bitcoins. Dette arbejde bliver gennemført ved at computerne løser komplicerede kryptografiske algoritmer.

Bitcoin systemet kan ikke lukkes ned af nogen. Dog har de store landes stater mulighed for at påvirke kursen ved at lovgive ugunstigt for Bitcoin og de andre kryptovalutaer.

Bitcoin har i sin levetid på snart 10 år leveret et solidt afkast til de tidlige investorer. men hvordan vil kursen udvikle sig i fremtiden?

Ovenstående Youtube video præsenterer dig for optimisternes forhåbninger og tro på Bitcoin.

/Forfatteren til denne artikel er indehaver af Unikoda, der er en Bitcoin relateret virksomhed.