spot_img
ForsideNyhederneHvad er Keno?

Hvad er Keno?

Keno, er måske et ord du er stødt ind i mange gange i forhold til spil. Men hvad er det lige præcis dette famøse spil går ud på, og hvorfor har det relevans? Indenfor gambling verdenen, altså spil der omhandler penge, forbinder mange denne form for spil med blandt andet poker, bingo og lotto. Men lige præcis Keno, falder også ind under denne kategori. Lad os kigge nærmere på, hvad det verdenskendte spil handler om og historien bag. Læs med her.

Keno spillets historie

Keno er ganske populært i Danmark, men det var ikke indtil år 2004, at det blev kendt herhjemme. Spillet har dog en lang historie bag sig, som kan dateres mere end 2000 år tilbage, til det gamle Kina. Dengang kendtes spillet som pai-ko piao eller baige piao, hvilket faktisk betyder ’hvid due billet’.

Keno blev spillet i provinserne i Kina og foregik på datidens svar på casinos. Dengang var det lovligt spil, så længe man havde tilladelse af guvernøren for de kinesiske provinser, hvor spillet foregik. Der var dog en hage, da guvernøren altså skulle have del i gevinsten.

I cirka midten af 1800-tallet, kommer Keno spillet således til USA, med immigranter der kom fra Kina. Dengang spillede man spillet med en billet og altså ikke tal. På denne baige piao billet var der 80 kinesiske tegn.

I første omgang, blev spillet derfor kendt som et kinesisk lotteri men hvor, at tegnene blev lavet om til tal. Fakta er, at baige piao faktisk var forgængeren til både lotto og bingo, og altså ikke kun Keno spillet.

Dét spil vi kender i dag, kom til i det 20 århundrede og fik derfor også navnet Keno, som er fra det franske navn quine. Ordet betyder ’gruppe på fem’.

Hvad er Keno så for et spil?

Keno er en slags lotterispil, som på mange måder minder om det velkendte spil, der hedder bingo. I Keno skal man have en spilleplade med nogle tal, hvor der så trækkes nogle vindertal, som skal matche dem, som man har valgt. Tallene som udtrækkes, går fra 1-70. Dagligt er der 20 vindertal, som udtrækkes. Hvis du gerne vil vide mere om Keno, så læs mere her.

Keno kommer til Danmark

I 2004 får danskerne så muligheden for at prøve kræfter af med Keno. Det er desuden også dét spil, som der er den største millionchance på. Det er der mange danskere, som kan bekræfte gennem årenes løb med Keno i Danmark. Blandt andet var der en dansker, som vandt 20 millioner kroner i 2009, på netop dette spil.

Hvordan spiller man Keno?

For at komme i gang med at spille det underholdende lotterispil, skal du som nævnt tidligere have en Keno plade. Derefter skal du således tage stilling til, hvor mange rækker du gerne vil spille på. Jo flere du spiller på, jo større vinderchancer er der. Du bestemmer altså selv, hvor mange rækker du vil vælger.

Det er muligt at spille på 2,3,4,5,6,7,8,9, samt 10 tal. Det betyder således, at jo flere tal du vælger, jo flere gange vil du få indsatsen igen. Der kan spilles for 5,10, 20, 50, eller 100kr på tallene du vælger.

Du kan derudover også bestemme om du blot ønsker at spille Keno denne dag, eller over flere uger. Når tallene udtrækkes, så sker der via dét man kalder for en ’Random Number Generator’. Denne generator er med til at sikre at udtrækning af Kenotal, altså sker helt automatisk.

Keno varianter

Der findes forskellige varianter af Keno spillet, som også har relevans hvis du overvejer at spille. Danske spil har gjort det særdeles nemt på deres hjemmeside, i forhold til at vælge én eller flere af spillevarianterne. Nogle af spillemulighederne indenfor Keno, dækker over følgende:

 

Store Keno

Hvis du vælger dette Keno spil, koster det 50kr at være med og vinderchancerne ligger på 85%. Med Store Keno, er den største pengegevinst på 1.1 million kroner.

Lille Keno

Hvis du hellere vil betale mindre for at spille Keno, så kan du overveje Lille Keno. Spillet koster nemlig kun 25kr, men så er vinderchancerne også reduceret til 68%. Den største gevinst forbliver dog den samme, nemlig på 1.1 million kroner.

Systemkeno

I dette Keno spil, har man som spiller muligheden for at være med til at bestemme selv, hvor stor en gevinst kan blive, samt chancerne for at vinde. For at spille Systemkeno, skal man minimum sætte ét kryds mere, end antallet man har valgt at spille på.

Det betyder derfor, at vælger man seks rigtige tal, skal der tilvælges et syvende. Chancerne bliver øget, men spillet bliver også dyrere, så det skal man også være opmærksom på.

Udover de ovennævnte er der desuden også Spil Selv Keno, hvor du sælg vælger tallene. Dette er relevant, hvis du har nogle udvalgte lykketal f.eks.

Hvor kan du spille Keno henne?

Du kan spille Keno online via Danske Spil. Vi anbefaler, at du vælger en spilleside, som har dansk licens. Dansk licenserede spillesider, er nemlig underlagt streng lovgivning og der er høj fokus på spillernes tryghed og sikkerhed.

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår sker udtrækning af Kenotal?

Der trækkes Keno vindertal hver aften kl. 21.00. Tallene kan tjekkes på f.eks. Danske Spils hjemmeside, samt app.

Hvor kan jeg spille Keno?

Du kan spille det populære spil på Danske Spils hjemmeside, hvor du også kan vælge de forskellige varianter af spillet. Ellers er der også en glimrende app tilhørende Danske Spil, som du kan spille Keno på.

Er det svært at spille Keno?

Keno, er ganske nemt at lære. Du kan gøre brug af vores guide, ellers finder du også videoer på Danske Spils hjemmeside, så du har helt tjek på spillereglerne.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved Keno?

Da Keno, er et pengespil er det vigtigt at tænke dig om, når du spiller. Husk at læse op på de gode råd, der findes i forbindelse med ansvarligt spil. Spil ikke for mere end du har råd til at tabe, og tag pauser fra spillet. Du kan læse mange flere gode råd via Spilmyndighedens hjemmeside.

Tidligere artikel
Næste artikel

latest articles