spot_img
ForsideNyhederneVi stiller skarpt på kviklån

Vi stiller skarpt på kviklån

Det ligger lidt i navnet. Et kviklån er et lån, man kan optage ganske hurtigt. Men hvordan? Det får du svar på lige her, hvor vi stiller skarpt på kviklånet, hvordan man finder det rette, og hvordan man efterfølgende optager det.

Kort og godt – hvad er et kviklån?

Kviklånet har mange forskellige navne, og det bliver således også kaldt både et minilån, et hurtiglån og et SMS-lån. Det er dog alt sammen navne for det samme, nemlig et mindre forbrugslån, som du kan optage i en ruf. Lånene er således typisk blot på få tusinde kroner, og der går som regel ikke mere end et par dage, fra du ansøger om et sådant lån, til du har pengene på din konto. Det er dermed både nemt og hurtigt.

 

Sådan finder du det rette kviklån

Er du interesseret i at optage et kviklån, er du sandsynligvis også interesseret i at finde et billigt et af slagsen. Det kan man sagtens, hvis blot man er lidt snu og prioriterer at bruge tid på at sætte sig ind i sagerne. Der er nemlig nogle forskellige ”fælder”, man skal holde øje med, hvis man ikke vil komme til at betale for meget for sit lån. Det er i særdeleshed de mange skjulte gebyrer, som har det med at komme på ens lån, vi her taler om. Disse skal du sørge for at være ganske opmærksom på, for ellers kan det hurtigt komme til at koste dig dyrt.

Udover gebyrer skal du kigge på lånets rente og ÅOP. ÅOP beskriver de årlige omkostninger i procent, og her er altså både medregnet renter og gebyrer. Det giver således et fornuftigt indblik i, hvad et lån kommer til at koste dig. Dog kan denne værdi stadig ikke stå alene. Det skyldes, at den for et lån med kortere løbetid end et år typisk kommer til at være unaturligt høj. Det betyder ikke nødvendigvis, at lånet er dårligt, men derimod blot at lånet ikke er tiltænkt at skulle løbe i over et år. Kig derfor på ÅOP, men også på renten og gebyrerne for sig, hvis du vil finde et billigt kviklån.

 

Optagelse af et kviklån

Når du har fundet det rette kviklån, er det blot om at ansøge om det. Det gør du som regel nemmest ved at gå ind på den valgte udbyders hjemmeside og her udfylde en ansøgningsformular. Når ansøgningen er udfyldt, skal du blot vente på din kreditvurdering. Det tager som oftest ikke mere end et par minutter for udbyderen at lave kreditvurderingen, da det sker automatisk de fleste steder.

 

Vil udbyderen tilbyde dig et lån, får du tilsendt en låneaftale. Denne kan du underskrive efter to døgn, og du bruger som regel blot dit NemID til at underskrive med. Det vil sige, at det både er nemt og hurtigt, og når først aftalen er underskrevet, har du dine penge ganske kort tid efter. Faktisk typisk samme dag, hvis ikke du er så uheldig at ramme ind i en bankhelligdag. Det er altså ikke for sjov, at kviklånet kaldes et kviklån.

latest articles