spot_img
ForsideNyhederne6 tips til dig, inden du optager lån

6 tips til dig, inden du optager lån

Det kan for langt de fleste være svært et gennemskue, hvad der skal være styr på inden du tager et lån, og hvad du skal være på udkig efter når du skal finde det korrekte lån. Der kan være mange flere variable der spiller ind på hvor dyrt dit lån ender med at blive. Så for at sørge for at du ikke ender med et lån der er dyrere end du har brug for, har vi lavet følgende tips.

Hav styr på dit budget

Når du har indset, at du har brug for et lån, er det et must at sætter et budget op, så du ved præcis hvad dine udgifter er, og hvor meget du kan betale, så du ikke ender med ikke at kunne betale lånet tilbage. Tjek gerne flere gange at du ikke har glemt nogle udgifter, da du kan ende med at have planlagt efter et andet rådighedsbeløb end du måske har.

Sammenlign dine tilbud

Der findes et utal af udbydere der kan give dig et lån, og det kan derfor være uoverskueligt at hente tilbud fra dem alle. Der findes heldigvis services og hjemmesider der gør dette for dig. En af de hjemmesider der har specialiseret sig i at give dig muligheden for at sammenligne lån på en nem og overskuelige måde er Online-lån.dk. Her er det gjort nemt at sammenligne mulige lånebeløb, løbetid og ÅOP. Så sørg for at benytte disse services så du kan gennemskue det rigtige lån for dig. Samtidig kan det være vigtigt at ansøge hos flere långivere end en, dette er vigtigt da du ikke ved præcis hvilken rente du vil blive tilbudt, før långiveren har foretaget en kreditvurdering af dig.

Lig en plan

Det er vigtigt at du ligger en plan for hvor meget du vil afbetale på lånet, og sørg for at overholde den lagte plan, det det ofte kan koste gebyrer mv. det bevirker at dit lån bliver dyrere end først anslået. Ofte er der ekstra gebyrer hvis du foretager en forsinket betaling, eller hvis du ønsker forlængelse af lånet. Så undgå unødvendigheder som disse, da det kan koste i den sidste ende.

Lån rentefrit

Hvis du skal låne mindre beløb, kan du ofte låne komplet rentefrit, hvor i mod at det er et fast lånegebyr du skal betale i stedet, det kan for mange være langt nemmere at overskue et fast beløb i stedet for en rente. Desuden tilbyder flere og flere udbydere at du kan slippe for at betale gebyret ved første lån, hvilket betyder at du i nogle tilfælde kan låne mindre beløb helt gratis.

Udnyt betænkningstiden

Det er utrolig vigtigt at du benytter betænkningstiden, inden du får pengene fra långiveren, om det så er fra banken eller et online finansieringsinstitut. I betænkningstiden kan du nå at annullere et evt. lån du har accepteret hvis du ikke finder lånet nødvendigt, men herefter fanger bordet og lånet er dit.

Læs det hele

Som tommelfingerregel er lånet billigt hvis renten er lav, men når det kommer til lån, er der ofte andre faktorer der også spiller ind på den samlede tilbagebetaling og ÅOP. ÅOP står for Årlige omkostninger i procent, og fortæller dig hvor store dine udgifter vil være til lånet hvert år. Hvis renten er lav og ÅOP’en er høj, kan det vidne om at der ligger andre gebyrer. Læs derfor alle de dokumenter du får fra långiveren inden du siger ja, det kan gøre den store forskel at læse betingelserne nøje igennem, så der ikke er noget der kommer bag på dig længere henne i processen.

latest articles