spot_img
ForsideNyhederne4 alternativer til dine aktieinvesteringer

4 alternativer til dine aktieinvesteringer

Spreder du din investeringsrisiko over flere aktivklasser? Hvis svaret er nej, hører du desværre til en stor del af den danske befolkning, som godt nok investerer for frie midler, men som ikke spreder sine investeringer over flere aktivklasser. Og det er en skam – du går nemlig både glip af øget risikospredning og potentielle afkast, når du udelukkende fokuserer på én aktivklasse.

For at inspirere dig til at tænke lidt ud af investeringsboksen, får du her 4 alternativer til aktier.

CFD’ere

En CFD er et smart alternativ til aktier. CFD står for Contract For Difference, og er et finansielt instrument, der i al sin enkelthed følger kursværdien på et andet aktiv; f.eks. en aktie, en valuta eller en råvare.

Men hvorfor så ikke bare købe det aktiv, en CFD følger? Det er der flere gode grunde til. Først og fremmest er det nemmere at shorte CFD’er sammenlignet med andre aktiver, og samtidig er CFD’ere også nemme at geare. CFD’ere åbner ganske enkelt flere muligheder, og dem kan du blive klogere på her.

Obligationer

Et andet alternativ til aktier er obligationer. Obligationer har traditionelt set haft ry for at være lidt konservative og kedelige, men tag ikke fejl – der er bestemt mulighed for at lave fornuftige afkast på obligationer også; særligt set i forhold til den risiko, du løber. Derudover er det værd at nævne, at der findes andet end danske stats- og realkreditobligationer. Vælger du f.eks. virksomhedsobligationer i stedet, øger du både risikoen, men også det potentielle afkast.

Ejendomme

Mange privatinvestorer har den opfattelse, at ejendomsinvestering kræver store summer for at komme i gang. Sådan behøver det imidlertid ikke at være. Ønsker du selv at købe lejligheder i de større byer i Danmark med henblik på investering, er det korrekt, at det kræver en vis startkapital. Imidlertid findes der flere alternativer til dig, der ikke er interesseret i at købe ejendommene selv. Der findes blandt andet forskellige online platforme, hvor du kan crowdinveste i solide ejendomme, og et andet alternativ kan være at investere i et af de mange ejendomsselskaber, der findes rundtomkring på børserne.

Luksusvarer

Luksusvarer kan f.eks. være kunst, vin, ure, veteranbiler eller noget helt femte. Der kan være ganske attraktive afkast at hente ved denne type investeringer, men særligt for denne aktivklasse er det vigtigt, at du har styr på, hvad du laver – ellers risikerer du nemt at lave dårlige investeringer i denne kategori. Vær ærlig over for dig selv, og hold dig til de øvrige aktivklasser, hvis du ikke ved tilstrækkeligt meget om fysiske investeringsaktiver.

latest articles