Uber forbydes i London

0
1266

Det er ikke kun i Danmark, at den teknologibaseret transportvirksomhed Uber oplever udfordringer. Tilbage i februar blev der vedtaget en ny taxalov, som påbyder alle chauffører at have sædesensorer og taxameter i deres biler. Efter den lov trådte i kraft, valgte Uber at trække sig ud af Danmark.

“Alle selskaber må leve op til gældende regler og standarder. især når det kommer til kundernes sikkerhed” – Siger Sadiq Khan borgmester af London, ifølge Reuters

Men nu oplever Uber også modstand i London. Ubers licens bliver ikke fornyet, når den udløber i denne måned. Det er en beslutning, som er truffet af byens transportmyndigheder, som fører til at de mange indbyggere ikke længere kan nyde godt af Ubers teknologi. Ifølge transportmyndighederne er Uber uegnet til at køre i London. Det er en beslutning som bl.a. er blevet truffet fordi at Uber ifølge transportmyndighederne har været for dårlige til rapportere alvorlig kriminalitet. Derudover synes myndighederne ikke om, at Ubers software nægter dem adgang til appen og dens chauffører.

Et stort marked smuldrer

Uber applikationen bliver brugt af 3,5 millioner i London, og Uber har 40.000 chauffører tilknyttet. Det er derfor et potentielt stort marked, som står til at smuldrer for øjnene af Uber. Uber har dog ikke tænkt sig at lade denne afgørelse passere stiltiende.

Uber har allerede besluttet sig for at anke afgørelsen.