I morgen får Google dagbøder på millioner

0
977

Google er fornyligt blevet idømt en bøde på 2,4 milliarder Euro for at bryde EU’s monopolregler. Konkurrencekommisæren for Europa-Kommissionen, Magrethe Vestager fortæller på pressemødet, at Google har misbrugt deres dominerende stilling på markedet ved at give en fordel til et andet Google produkt (læs Google Shopping).

Google fik 90 dage til at ophøre den forretningsmetode, som Europa-Kommissionen finder konkurrenceforvridende. Hvis Google ikke overholde tidsfristen, som udløber i morgen, så vil de modtage bøder i millionklassen.Margrethe Vestager

Denne afgørelse som EU-kommissionen er kommet frem til, har været 7 år undervejs. Google og kommissionen har forsøgt at indgå forlig flere gange i processen, dog uden held.

Sagen blev påbegyndt i 2010, og i 2014 overtog Margrethe Vestager sagen, som ny kommisær for konkurrencekommisionen.

Selvom Google er blevet idømt en bøde, så kan slagsmålet mellem parterne stå på i årevis. Google har nemlig allerede anket afgørelsen. Derfor bliver det op til EU-domstolen at træffe en afgørelse i den omfattende sag.

Kent Walker, som er Googles seniorvicepresident udtaler at Google er respektfuldt uenige i den afgørelse, som der er blevet truffet, og de ser frem til at fremføre deres sag.