spot_img
ForsideNyhederneGuide til hvordan man indretter en kantine

Guide til hvordan man indretter en kantine

Der findes et hav af muligheder, når det kommer til indretningsløsninger i en kantine. En kantine er ikke blot et lokale, hvor medarbejdere skal sidde ned og spise deres mad. Det er samtidig et rum, hvor de ansatte mødes, og hvor de kan få et afbræk fra deres mange arbejdsopgaver og gøremål i virksomheden. Ydermere bør indretningen afspejle virksomhedens kerneværdier, hvorfor dette ene rum således helst skal skabe et helhedsindtryk af virksomheden. Der er således forskellige faktorer, der bør spille ind i indretningen af en kantine, hvorfor det hurtigt kan virke som en uoverskuelig opgave for mange. Heldigvis vil du her i artiklen blive præsenteret for forskellige gode råd til, hvordan man kan indrette en kantine, og hvad man bør være særligt opmærksom på i forbindelse med dette.

 

Det er de små detaljer, der gør den store forskel

Det kan først og fremmest være en rigtig god idé at spørge sig selv, hvilken oplevelse man ønsker, at brugeren skal have, når vedkommende går fra og til kantinen, og hvordan de helt små detaljer kan være med til at give en særlig god oplevelse af rummet. En kantine er for mange som sagt ikke blot et sted, hvor man spiser, men i stedet er det et rum for social interaktion. Dette skal helst afspejles i indretningen, hvorfor den derfor bør bidrage til en god stemning i rummet. Ligeledes er det vigtigt, at man vælger en smagfuld indretning, eftersom en kantine bør være et sted, hvor man kan få et afbræk, og hvor der således bliver lagt op til hygge. Man bør derfor vælge en indretning, der inviterer til dette, og her kan kantinestole med en god siddekomfort eksempelvis være en fordelagtig løsning.

Skab mindre områder i kantinen med forskellige formål

Det kan ydermere være en rigtig god idé at indrette kantinen på en måde, så man får skabt forskellige mindre områder med forskellige formål. På den måde bliver det et rum, der omfavner samtlige ansatte. I forbindelse med dette skal man starte med at identificere medarbejdernes behov i kantinen og herefter implementere disse behov i indretningen. Det kan for eksempel være, at medarbejderne efterspørger et siddeområde, hvor der er stille, så de kan sidde med deres kaffe og en avis og lade op. Ydermere er der også flere, der efterspørger et mindre udeområde, så man kan trække luft i pausen. Uanset hvad er det altid vigtigt, at man sørger for at inddrage medarbejderne i indretningen, da deres behov bør være grundlaget for, hvordan rummet kommer til at se ud.

 

Udnyt kantinens store potentiale i indretningen 

En kantine er som regel et rigtig stort rum, hvorfor den har masser af potentiale. Normalvist benyttes en kantine dog kun til frokost, hvorfor den står tom resten af dagen. Dette er en skam, og derfor kan man eventuelt vælge at medtænke dette i indretningen. Det kan man gøre ved at lave det til et møderum eller en lounge, og det kræver derfor en god akustik i rummet. Det kan også bare være et sted, hvor de ansatte kan komme hen, når de har behov for lidt miljøforandring, og kantinen kan således blive et rum, hvor man kan få masser af ny inspiration.

latest articles