spot_img
ForsideNyhederne3 tips til at øge produktiviteten i din virksomhed

3 tips til at øge produktiviteten i din virksomhed

Produktiviteten i en virksomhed er en spændende faktor, der kan have afgørende indflydelse på den overordnede bundlinje. Det kan være svært, at mærke om ens virksomhed er ligeså produktiv, som den burde være. Produktiviteten kan nemlig være påvirket af flere faktorer, så derfor kan det være svært at vide, hvor man skal starte. Vi har derfor samlet 3 tips til hvordan du øger produktiviteten i din virksomhed. Læs med forneden.

1.      Aldrig gå ned på data

Hvis du ønsker at øge produktiviteten i din virksomhed, så er det essentielt, at du har en lynhurtig fibernet forbindelse. I denne digitale tid som vi lever i, så kører langt størstedelen af alle virksomheders vigtigste processer over nettet. Dette er ofte processer i forbindelse med kundekontakt, økonomisystemer, din hjemmeside og lignende produkter og tjenester.

Der stilles derfor enorme krav til selvstændige erhvervsdrivende og hastigheden på deres internet. Med en langsom eller ustabil forbindelse så kan mange aktiviteter tage længere tid end nødvendigt. Hurtigt fibernet til erhverv er derfor essentielt, når man skal drive en produktiv virksomhed i dag.

2.      Sæt rammerne for et produktivt miljø

Din virksomheds produktivitet afhænger ofte i høj grad af dine medarbejders produktivitet. Dygtige og talentfulde medarbejdere er hjertet i enhver forretning. Dine medarbejdere vil dog sjældent kunne udnytte deres fulde potentiale, hvis ikke du giver dem mulighederne for det. Derfor er det nødvendigt at sætte gode rammer og et godt arbejdsmiljø, hvis du ønsker at øge produktiviteten.

Dette kan gøres på flere måder og der er mange faktorer, der kan påvirke arbejdsmiljøets rammer. Dette kunne være alt fra kommunikationen imellem medarbejdere til forholdende i fællesrummene.

I forbindelse med kommunikationen så ser man ofte i større organisationer, at der er mange arbejdsprocesser, der går i stå, fordi der ikke er fokus på kommunikation imellem de forskellige teams, der arbejder på et projekt. Dem i IT afdelingen har muligvis ikke kommunikation med dem fra salg, og hvis ikke ledelsen har fokus på samspillet imellem de forskellige afdelinger, så vil der blive udført overflødigt arbejde.

I forbindelse med kontorets fællesrum så kan du opleve øget produktivitet med noget så simpelt, som at implementere nye køleskabe i fælleskøkkenet og tilbyde dine medarbejder morgenmad og snacks. Dette ville som det første være en meget lille omkostning for en virksomhed. Derudover vil dine medarbejdere ikke have samme behov for at spise hjemmefra, så de hurtigere kan komme på arbejde og har i givet fald også mere lyst til at blive. Dette er en løsning, der både giver pote for produktiviteten og din virksomhedskultur.

3.      Få dine stjernespillere i kamp

Det er blevet sagt før og det kan sagtens siges igen: Dygtige og talentfulde medarbejdere er hjertet i enhver forretning. Hvis du ønsker at øge produktiviteten i din virksomhed, så er det essentielt, at du kan få dine stjernespillere til at stråle. Med dette menes der, at du skal give dine bedste og vigtigste medarbejder muligheden for at udføre deres kompetencer hurtigere, lettere og bedre. Dette kan selvfølgelig gøres på flere måder. Et godt eksempel er ved at tilbyde dem en firmabil via erhvervsleasing.

Hvis du har en medarbejder, der spiller en central rolle i din virksomhed, så er et hvert sekund af deres tid dyrebart for din forretning. Derfor er det ikke særlig effektivt, hvis dine stjernespillere skal tage bussen for at komme på arbejde eller til og fra møder. Et hvert sekund de spilder på offentlig transport er et sekund, som de kunne bruge på at vækste din virksomhed. Derfor er det essentielt at give sine dygtige medarbejder mulighederne for at blive endnu bedre.

latest articles